Fysiotherapie in MOTU Dokkum
Fysiotherapie in beweging
Orofaciale Fysiotherapie


Langdurig intensief gebruik maken van telefoon of tablet, klemmen, knarsen, nagelbijten, lipbijten, wangbijten, kauwgom kauwen, penbijten, musiceren of tongpersen tegen tanden of gehemelte kunnen een overbelasting van het kauwstelsel veroorzaken.

Ook kan stress een rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kauwspieren.

Uw kaakklachten kunnen echter ook te maken hebben met problemen vanuit het kaakgewricht. Het kaakgewricht bevat een kraakbeenschijf (discus) die verschoven kan zijn en het gewricht doet blokkeren. Dit kan onder andere leiden tot een beperkte mondopening.

Kaakklachten kunnen het gevolg zijn van gebitsproblemen. De tanden en kiezen kunnen slijten door tandenknarsen, maar er kan ook gewoon sprake zijn van kiespijn.

Tandheelkundige behandelingen kunnen soms een aanleiding zijn van kaakklachten.

Voor klachten aan uw kaak, tinnitus, hoofdpijn, aangezichtspijn of andere klachten die hiermee samenvallen kunt u terecht bij Jurjen Ament, geregistreerd orofaciaal therapeut, van Fysiotherapie in MOTU Dokkum. Voor meer informatie zie www.nvof.nl